Aito välittäminen syntyy kohtaamisesta

AKA, Auktorisoitu kiinteistöarvioija

Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA) on Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan hyväksymä asiantuntija. AKA-arvioijasta on apua, kun tarvitaan puolueetonta ja asiantuntevaa arviota esimerkiksi vaativimpien kiinteistökauppojen yhteydessä, vakuusarvioinneissa, tilinpäätöksissä, vuokrauksissa, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa. AKA määrittää toimeksiannon perusteella kiinteistön arvon ja laatii kirjallisen arviolausunnon.

AKA:lla on arviointitehtäviin soveltuva koulutus ja lisäksi vähintään kolmesta viiteen vuoteen työkokemusta arviointialalta. Pätevyys osoitetaan suorittamalla vaativa AKA-koe hyväksytysti. AKAt ovat sitoutuneet noudattamaan kiinteistönarviointilautakunnan sääntöjä, ohjeita ja määräyksiä, hyvää kiinteistöarviointitapaa sekä kansainvälistä arviointistandardia. Auktorisoinnilla taataan arvioitsijan ammattitaito sekä arviolausunnon laatu.

Auktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA) antama arviolausunto sisältää selkeän kuvauksen arviokohteesta ja arvioperusteista esim. toteutuneiden vertailukelpoisten kauppojen perusteella sekä kattavan asuntomarkkina–analyysin.

Arviointipalvelu

Auktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA) Jari Jääskeläisen vahva osaaminen yhdistettynä 20 vuoden kokemukseen alueen asuntokaupoista antaa varman pohjan asuntojen hinta-arvion määrittämiselle. Kun tähän yhdistetään käytössämme olevat laajat ja luotettavat kauppahintatilastot toteutuneista asuntokaupoista, on sinulla kauttamme käytettävissä aina ajankohtaista tietoa alueen asuntomarkkinoista.

Kirjallinen, Auktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA), arviolausunto, sisältää selkeän kuvauksen arviokohteesta ja arvioperusteista esim. toteutuneiden vertailukelpoisten kauppojen perusteella sekä kattavan asuntomarkkina–analyysin. Tämä asiantuntijalausunto on tarpeellinen asiakirja mm. määriteltäessä vakuusarvoja, tehtäessä perunkirjoituksia, perinnönjakoja ja osituksia, asioitaessa esim. asunto ja kiinteistöjen lahjoitusten tiimoilta verottajan kanssa sekä yleensäkin haluttaessa tietää arviokohteen arvo markkinoilla.

Lisätietoja arviointipalveluistamme saat ottamalla yhteyttä toimistoomme.

Kirjallinen arviolausunto (AKA)

Huoneistot
alk. 400 € ( sis. alv. 24 % )

Kiinteistöt
alk. 500€ ( sis. alv. 24 % )

AKA - Auktorisoitu kiinteistöarvioija